Παράδειγμα: Φάντασμα στο κάστρο

Θα δείξουμε ένα φάντασμα να μπαίνει σε ένα κάστρο και να προχωρά στον διάδρομό του. Καταρχήν, βρίσκουμε το υπόβαθρο για το κάστρο και εισάγουμε τη φιγούρα φάντασμα. Επίσης, στο σκηνικό εισάγουμε και δεύτερο υπόβαθρο, ας πούμε αυτό που δείχνει ένα μακρύ διάδρομο. Θα δείξουμε το φάντασμα να ξεκινά από τα δεξιά της οθόνης μας, από ένα συγκεκριμένο σημείο και να προχωρά προς το κάστρο και να μειώνεται σε μέγεθος. Έτσι στο μάτι μας θα φαίνεται ότι




απομακρύνεται και πλησιάζει προς το κάστρο.

Για να εμφανίζεται το μήνυμα που φαίνεται στην παραπάνω σκηνή, απλά δημιουργούμε μια νέα μορφή και στην παλέτα ζωγραφικής που ανοίγει, δημιουργούμε με το εργαλείο του κειμένου τη φράση μας. Δημιουργούμε επίσης άλλο ένα μήνυμα με τον ίδιο τρόπο που λέει "Μην το φοβηθείτε!". Θέλουμε μόλις το φάντασμα πλησιάσει αρκετά στο κάστρο, να αλλάζει το υπόβαθρο και να εμφανίζεται ο διάδρομος, στον οποίο μέσα προχωρά το φάντασμα. Για να το επιτύχουμε αυτό, βάζουμε το φάντασμα να μεταδίδει ένα μήνυμα "μπήκα στο κάστρο". Μόλις το σκηνικό λάβει αυτό το μήνυμα, αλλάζει το υπόβαθρο.


Το φάντασμα συνεχίζει να κινείται και με τη χρήση των εντολών για τα εφέ που υπάρχουν στην παλέτα "Όψεις" το εμφανίζουμε να πλησιάζει. Τα σενάρια για τη μορφή φάντασμα είναι:

Τα σενάρια για τη μορφή "Ένα φάντασμα ..." είναι:.

Με την αλλαγή σκηνικού κρύβεται αυτή η μορφή. Για την άλλη μορφή - μήνυμα το σενάριο είναι:

Αυτή η μορφή αντιθέτως κρύβεται στην αρχή και εμφανίζεται αργότερα, με την αλλαγή σκηνικού.
Η εργασία είναι αυτή:

1 σχόλιο: